torstai 8. heinäkuuta 2010

Jälä sessiot - kuvareportaasi 7.-8.7.

3-gay verkon toimivuus on edelleen Jälän metsän siimeksessä (kivenheitto Siilinjärven keskustaan?!?) äärimmäisen huono eikä todellakaan täytä eduskunnan päätöstä internetin saatavuudesta koko maassa. Siksipä ei studiopäiväkirjan päivitys toimi ihan toivotulla aikataululla. Vaikka Suomen kansalla on vielä vuosi aikaa korjata internetin saatavuus ongelma, emme voi pettää lupaustamme päivittää ja pitää ajantasalla studiopäiväkirjaa koko session ajan tunnelmien jakamisiksi internetin ihmemaassa. Tästä huolestuneina Markus ja Teemu ottivat keskiviikkona kumijalan alle ja suuntasivat Kuopiosta Jälän mökkistudiota kohti selvittääkseen, mitä tuolla mystisessä majassa tapahtuu. Tässä tuliaisina arvonlukijoillemme on kooste 2 päivän tapahtumista. Lisää tulee, kunhan materiaalia ja tarinaa saadaan näyttöpäätteiden äären kärrypolkuja ja kanootti väyliä pitkin. 


 
Tällaisissa eteerisissä maisemissa on hyvä luoda taidetta isolla tunteella.

Saavuttuamme paikan päälle oli poijat saaneet valmiiksi lähes kaikkien sähkökitaroiden äänitykset! Tunnelma oli mahtava ja ukot ansainneet lepohetken. Uusia perunoita, grillattua makkaraa ja kevätsipulileipää. Kunnon pöperöt rockarit tyytyväisenä pitää. Senhän pitäisi keikkapaikkojenkin tietää. (Ihan ilmainen vinkki)

 

Kokko sytyttää.


Aterioinnin jälkeen päätettiin hyödyntää koko paikalla olevaa kööriä ja nauhoitettiin 3 biisiin taputukset. Taltioitiimpa nauhalle myös muita mielenkiintoisia ääniä, joita tuottivat mm. kuokka.


Mikko ja Teemu luovat melua. Kasa peltiä ja metalliputki antoi sopivan soundin.




          Teemu ja vanha metalli kyltti.                                                                                                       Suo kuokka ja jätkät.


Tehokkaita oltiin ja paljon aikaiseksi satiin. Teemu lähti kotiin yöksi, kun taas Markus jäi taltioimaan sessioiden etenemistä. Tommi päätti käydä tilaisuuden tullen myös kotona pyörähtämässä. Muu porukka siirtyi saunaan ja järveen rentoutumaan. Yöllä nauhoitettiin vielä joitakin kokeellisia ottoja ja mielenkiintoinen soitin kudelma vielä mielenkiintoisemmalla Suzuki merkkisellä japanialaisten insinörtien hämmentävällä taidonnäytteellä.


Ihanat rockarit järvessä. Vaan kylläpä yöuinti virkistää mieltä kummasti.


Aamun valjettua porukka heräili hikisenä subtropiikkia ilmastoa lähentelevästä mökistä ja päätyi käymään Kuopiossa. Tuliaisina laulaja ja täydennystä ruoka- ja juomavarastoihin. Torstain nauhoitustavoite oli akustiset kitarat. Tämä sisälti myös vielä yhden biisin, jota ei oltu aloitettu nauhoittamaan vielä ollenkaan. Vähän herkempää materiaalia. Sauna sai toimia akustisen kitaran nauhoituskoppina. Tommi saunaan, pari mikkiä sinne tänne, kunnon suhaus Raidia itikoille, kynttilöitä tunnelmaa luomaan, pieni rohkaisu ryyppy ja rec nappula pohjaan. Ja parissa kolmessa tunnissa kasassa oli yhden biisin perusrunko ja lähes kaikki tarvittavat akustiset kitarat. Hienoa Tommi ja Kalle. Kultaisia mitalleja on jaettu nyt koko köörille.


Iloinen mies, kitara ja sauna.

Mikko ja Kalle haistelevat soitannon tunnelmaa.

Oikean soittotatsin saamiseksi täytyi saunaan saada oikea tunnelma. 
Vähän tuikkuja ja avot! Johan alkoi kitara soida halutulla tunnelmalla.


Hyvää työtä. Tehokas viikko. Poijat jäivät hoitamaan vielä kitarointeja, kun Markus poistui haikeana Jälän studiolta, jonka luovuutta, rentoutta ja kiireettömyyttä tihkuva ilmapiiri oli mukaansa tempaavaa. Sessioiden etenemisestä lisää myöhemmin.

On piilossa pusikon
suojassa pihlajan oksien
mökkistudio kultainen
Rainbowcrashin poikien








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti